Forskellige tips og tricks

Tips og tricks til brugen af Y6, Y8, Y9, S3025, YS8000 og YS9000 boldmaskiner:

Evighedsmaskinen (Y6, Y8, Y9, S3025)

Tips - Y6 bold kanon
Model Y6 boldmaskine – lille praktisk boldkanon
Bredsten IF, Badmintonafd.: Det er ofte ungdomsspillere der er målgruppen ved brug af boldmaskiner. I den forbindelse kan det være en udfordring for træneren at det kræver en voksen (person højere end omkring 1,65 m) at tage boldmagasinet ned fra model Y8, Y9 og YS8000. Der er fordelen ved model Y6, at man kan stille den på gulvet og feede løs. Fordi Y6 boldmaskinen kan stå på gulvet, kan ungdomsspillerne selv gå over bagved og fylde magasinet op løbende. På den måde bliver der næsten en evighedsmaskine. Et tips til model Y8, Y9 og S3025 er at de også kan stilles på gulvet – Brug dog gerne en gulvtæppe-rest eller lign. for at skåne gulvet. Bemærk at maskinen kun kan bruges til at skyde ligeud når den står på gulvet, eftersom at skruen under hovedet ikke er fastgjort til noget.

En ekstra badmintonbane (Y6, Y8, Y9, S3025, YS8000, YS9000)

Bredsted IF, Badmintonafd.: Nogle klubber er begunstiget i at have mange ungdomsspillere. I den situation kan det være svært at få plads til alle spillere på banerne samtidig. Her kan boldmaskinerne, Y6, Y8, Y9, YS8000 være en stor hjælp. De kan stilles op i et hjørne af hallen og feede løs. På den måde kan det pludselige være attraktivt ikke at få en bane at spille på.

Badmintonkamp uden at kunne serve (Y6, Y8, Y9, S3025, YS8000, YS9000)

Skjern Badmintonklub: Har man nybegyndere som ikke har fået lært at serve, men som stadig gerne vil spille prøve at spille kamp. Kan man lave en kamp hvor de to spillere på skift står over for boldmaskinen. Man feeder først 21 bolde til den ene og derpå den anden. Samtidig tæller man hvor mange bolde de rammer og slår over nettet. For hver bold får de et point. Dermed kan et sæt godt vindes eks. 16-14. Står det uafgjort, skal man selvfølgelig ud i ombolde. Bruger man Cup2000 til at afholde eks. klubmesterskaber i, kan man godt indtaste resultatet 16-14, da den giver sætsejren til den med flest point. Er den ene spiller en tand bedre end den anden, kan man øge sværhedsgraden hos den bedste af de to. Dette gøres ved at skyde højere/kortere, længere eller kortere bolde.

Vogn til Y8

Lunderskov Badminton Klub: Et tips til brugen af en boldmaskine med en tre-fod uden hjul, som er for tung og bøvlet at bære rundt med, er at man kan lave en vogn med hjul på. Laver man en kant på vognen, risikerer man heller ikke at det ene ben falder ud over kanten og maskinen kan vælte. Når man har den lille vogn, har man dermed også plads til at boldmagasin, fjernbetjening, kabler mm. inde mellem benene.

Få styr på fjernbetjeningen (Y6, Y8, Y9, YS8000)

Skjern Badmintonklub: Hvis man har problemer med hvor man vil lægge sin fjernbetjening, når den ikke er i brug. Så kan man sætte et stykke hun- og hanvelcro fast på hhv. fjernbetjening og maskine. Så har man altid et sted at sætte sin fjernbetjening